442
Što osmaši misle o sushiju
I ova je generacija osmaša uz lektiru „Sadako hoće živjeti” istraživala o Japanu. Praktični dio nastave obuhvaćao je degustaciju sushija i zelenoga čaja
Povezano:[do_widget_area] | Radeći na projektu o Japanu i njegovoj kulturi uz lektiru Sadako hoće živjeti, u travnju je 8. e razred sa svojom razrednicom i učiteljicom hrvatskoga jezika Martinom Valec-Rebić isprobao japansku kuhinju, točnije sushi i zeleni čaj.Sushi je tradicionalno japansko jelo od riže, sirove ribe i povrća, a postoje različite vrste. Tako se i na našemu stolu našlo nekoliko vrsta sushija, uz koje ide umak od soje i dimljeni losos. Koliko su ukusi (čak i kad se govori o okusima) različiti, dokazuju različiti komentari degustatora.– Meni se čaj svidio, ali nije bio sladak pa je imao čudan okus. Sushi mi je bio u redu, nije bio loš, ali okus dimljenog lososa mi se nije svidio – rekla je Josipa Crnčić.
– Meni se jako svidio sushi i čaj. Probali smo hranu iz neke nove kulture i čini mi se zdravija od onoga što mi jedemo – smatra Barbara Kos. Prije zanimljivog praktičnog dijela nastave učenici su uz slikokaz predstavili temu vezanu uz Japan koja im je bila zadatak, npr. geografske podatke, povijest (posebice Drugi svjetski rat i pad atomske bombe), kulturu, umjetnost, sport… Tekst: Stella Babok, 8. e |