30. 10. 2012. DAN KRUHA
Zahvalni za kruh
Učenici nižih razreda tradicionalno su proslavili Dan kruha i zahvalnosti za plodove
zemlje u srijedu 10. listopada tako što su donijeli razna peciva, kruh, kolače i razne druge pekarske proizvode koje su vlč. Stjepan Soviček i Dražen Hladuvka došli posvetiti. Novost
je ove godine svečanost koju je na trgu organizirala Turistička zajednica grada Križevaca pod nazivom Jesenska priča
Dan kruha u našoj školi prošao je vrlo veselo. Učenici svih nižih razreda, zajedno sa svojim
mamama i bakama pripremili su razne pekarske proizvode: kruh, kolače, peciva i dr. Učiteljice Lucija Martinčić, Nataša Majnarić, Sandra Poje i Brankica Salopek
pripremile su svoje učenike koji su recitirali pjesme o kruhu, a učenici 2. c učiteljice Sandre Poje izveli su lutkarsku predstavu. Tradicionalno je došao i velečasni Stjepan Soviček
, župnik u Župi sv. Ane, koji je blagoslovio djecu i kruh.
B-smjena obilježila je Dane kruha u učionici 2. a razreda. Učenici 1. b, 3. d i 4. b učiteljica
Suzane Balić, Tanje Kulović-Balić i Brankice Salopek izveli su prigodne recitacije, a pjevali su učenici 4. a učiteljice Nataše Marković.
Palačinke u PŠ Križevačka Poljana
Učenici PŠ Križevačka Poljana zajedno sa svojom učiteljicom Snježanom Butković pekli su
palačinke. Učenici su se međusobno dogovorili tko će donijeti koji sastojak. O dobroj zabavi i odličnim palačinkama govori i to da su sve pojedene.
– Moglo se naći svakakvih palačinki: s čokoladom, marelicom te raznim vrstama marmelada – ispiričao je Kristijan Višak iz 8. a, koji je prisutstvovao pečenju palačinki.
Jesenska priča – dan kruha i plodova jeseni na glavnom gradskom trgu
Turistička zajednica grada Križevaca u suradnji sa svim dječjim vrtićima i školama organizirala je
na Trgu J. J. Strossmayera u četvrtak 11. listopada program za djecu. Gosti su mogli razgledati štandove i radove učenika. Također, organizirana je i tikvijada, stoga su se gosti i učenici mogli
poigrati bundevama. Križevačke pekare za posjetitelje su pripremile razne pekarske proizvode, a u nekim su se restoranima i slastičarnicama mogla kušati zanimljiva jela od bundeva.
Tekst: Dino Davosir, 8. b Fotografije: Snježana Butković, Brankica Salopek
|